понедељак, 3. април 2017.

Invasion @ Kopar


Sve je izgledalo brutalno dobro. GRČ je unikatan bend koji iza sebe ostavlja more dobrih komentara i impresija. Kako zbog besprekorne muzike, tako i zbog ekcentričnih nastupa.

Halcyon Era




Još jedna uspešna Invazija. Ovoga puta u divnom slovenačkom gradu na moru. 25. mart ove godine. Kopar, Centar mladih. Tri jako kvalitetna benda su dovela tu noć do potpunog usijanja. 

Kao prvi, ujedno i najmlađi bend i lokalna podrška, nastupao je Halcyon Era. Halcyon Era je interesantan spoj melodic i groove metala i dva ženska vokala. Jako zanimljiv bend, tek na početku svoje karijere, vrlo obećavajuć.

Jessica Kastelic Hreorešen & Jerneja Umer Kljun 

Drugi po redu, INMATE, bend iz Velenja. Spoj melodic i death metala. Dva muška vokala. Odlična energija, zapravo iznenađujuća, koju mnogo veći bendovi godinama nisu mogli da stvore, potpun i jasan zvuk, zanimljivi rifovi. Bend INMATE postoji od 2005. godine. Iako su članovi mladi momci, iskustvo ih čini vrlo uigranim igračima. Kod njih mi se posebno dopalo to što su na vrlo dobar način komunicirali sa publikom i davali joj baš ono što traži. Mnogo ljudi na nogama, mnogo pozitivizma i mnogo dobrih vibracija.

Inmate


I za kraj, najveći razlog zbog kog smo se okupili te noći, jedan BOOM i jedno muzičko čudo koje zapravo ni ne znam kako da prezentujem. GRČ, legendarni bend iz Rijeke koji postoji gotovo 30 godina. Pravac koji oni sviraju je jako kompleksan. To je spoj punka, industriala, shock rocka i metala. Tekstovi su izvanredni, teški i realni, muzika do krajnjih perfekcija ukomponovana u celokupan doživljaj. GRČ se, po mnogo čemu, izdvaja iz uobičajenih sfera muzike. Pevač GRČA, statična i hladna osoba, Zoran Štajdohar, najveću srž daje svoje bendu upravo zbog svoje autentičnosti i tekstova koje sam piše. Scenski nastupi benda GRČ su uvek daleko opisivani i iznenađujući u svakom kontekstu. Bina, velika teleća glava od oko 16 kg-a, statista, sekira, motorna testera, ‘’iživljavanje’’.  Ne u pravom smislu reči - iživljavanje. Već je to način na koji može da se, uz pomoć interpretacije, odagna bol. Sve je izgledalo brutalno dobro. GRČ je unikatan bend koji iza sebe ostavlja more dobrih komentara i impresija. Kako zbog besprekorne muzike, tako i zbog ekcentričnih nastupa.
Grc

Kopar i Centar mladih će ostati upamćeni po izuzetnoj muzici koju je omogućila organizacija Invasion from the East, po izuzetnim bendovima koji su je činili te noći, po ludoj energiji, strašno dobrim muzičarima i strašno dobroj muzici. Do nekog novog viđenja …. svako dobro dobri ljudi!

Text: Antitelo Em
Photo: Samo Mrak

Нема коментара:

Постави коментар